Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (2024)

April 1, 2021 / By Prasanna

Engage NY Eureka Math 4th Grade Module 3 Lesson 16 Answer Key

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Problem Set Answer Key

Show the division using disks. Relate your work on the place value chart to long division. Check your quotient and remainder by using multiplication and addition.

Question 1.
7 ÷ 2
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (1)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (2)
quotient = ____3______
remainder = ___1_______
Answer:
7 ÷ 2 =
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (3)
Explanation:
Shown the division 7 ÷ 2 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Question 2.
27 ÷ 2
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (4)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (5)
quotient = ____13______
remainder = ____1______
Answer:
27 ÷ 2 =
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (6)
Explanation:
Shown the division 27 ÷ 2 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Question 3.
8 ÷ 3
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (7)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (8)
quotient = ___2______
remainder = ____2______
Answer:
8 ÷ 3 =
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (9)
Explanation:
Shown the division 8 ÷ 3 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Question 4.
38 ÷ 3
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (10)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (11)
quotient = ____12______
remainder = ____2______
Answer:
38 ÷ 3 =
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (12)
Explanation:
Shown the division 38 ÷ 3 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Question 5.
6 ÷ 4
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (13)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (14)
quotient = ____1___
remainder = ___2____
Answer:
6 ÷ 4 =
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (15)

Explanation:
Shown the division 6 ÷ 4 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Question 6.
86 ÷ 4
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (16)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (17)
quotient = ____21______
remainder = ___2_______
Answer:
86 ÷ 4 =
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (18)
Explanation:
Shown the division 86 ÷ 4 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Exit Ticket Answer Key

Show the division using disks. Relate your work on the place value chart to long division. Check your quotient and remainder by using multiplication and addition.

Question 1.
5 ÷ 3
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (19)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (20)
quotient = ____1______
remainder = ___2_______
Answer:
5 ÷ 3 =
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (21)
Explanation:
Shown the division 5 ÷ 3 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Question 2.
65 ÷ 3
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (22)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (23)
quotient = ____21______
remainder = ____2______
Answer:
65 ÷ 3 =
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (24)
Explanation:
Shown the division 65 ÷ 3 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Homework Answer Key

Show the division using disks. Relate your work on the place value chart to long division. Check your quotient and remainder by using multiplication and addition.

Question 1.
7 ÷ 3
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (25)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (26)
quotient = ____2______
remainder = ___1_______
Answer:
7 ÷ 3 =
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (27)
Explanation:
Shown the division 7 ÷ 3 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Question 2.
67 ÷ 3
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (28)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (29)
quotient = ____22______
remainder = ____1______
Answer:
67 ÷ 3=
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (30)
Explanation:
Shown the division 67 ÷ 3 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Question 3.
5 ÷ 2
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (31)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (32)
quotient = ____2______
remainder = ___1_______
Answer:
5 ÷ 2 =
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (33)
Explanation:
Shown the division 5 ÷ 2 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Question 4.
85 ÷ 2
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (34)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (35)
quotient = ___42_______
remainder = ___1_______
Answer:
85 ÷ 2 =
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (36)
Explanation:
Shown the division 85 ÷ 2 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Question 5.
5 ÷ 4
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (37)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (38)
quotient = ____1______
remainder = ____1______
Answer:
5 ÷ 4 =
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (39)
Explanation:
Shown the division 5 ÷ 4 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Question 6.
85 ÷ 4
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (40)

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (41)
quotient = ___21_______
remainder = ____1______
Answer:
85 ÷ 4 =
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (42)
Explanation:
Shown the division 85 ÷ 4 using disks. Related my work on the place value chart to long division. Checking my quotient and remainder by using multiplication and addition as shown above.

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Template Set Answer Key

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (43)

_______________________________________________________
tens place value chart
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (44)
Explanation:
In math, every digit in a number has a place value. Place value can be defined as the value represented by a digit in a number on the basis of its position in the number.
In above example 42, 2 is at ones place and 4 is at tens place as shown above.

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 16 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5999

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.