Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (2024)

Engage NY Eureka Math 4th Grade Module 1 Lesson 1 Answer Key

Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Sprint Answer Key

A
Multiply and Divide by 10
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (1)
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (2)

Question 1.
2 × 10 =
Answer:
2 × 10 = 20 ones = 2 tens
Explanation:
10 times of 2 ones is 20 ones that is 2 tens.

Question 2.
3 × 10 =
Answer:
3 × 10 = 30 ones = 3 tens
Explanation:
10 times of 3 ones is 30 ones that is 3 tens.

Question 3.
4 × 10 =
Answer:
4 × 10 = 40 ones = 4 tens
Explanation:
10 times of 4 ones is 40 ones that is 4 tens.

Question 4.
5 × 10 =
Answer:
5 × 10 = 50 ones = 5 tens
Explanation:
10 times of 5 ones is 50 ones that is 5 tens.

Question 5.
1 × 10 =
Answer:
1 × 10 = 10 ones = 1 ten
Explanation:
10 times of 1 ones is 10 ones that is 1 tens.

Question 6.
20 ÷ 10 =
Answer:
20 ÷ 10 = 2 ones
2 ones × 10 = 20 ones = 2 tens
Explanation:
10 times of 2 ones is 20 ones that is 2 tens.
20 ÷ 10 = 2 ones.

Question 7.
30 ÷ 10 =
Answer:
30 ÷ 10 = 3 ones
3 ones × 10 = 30 ones
Explanation:
10 times of 3 ones is 30 ones that is 3 tens.
30 ÷ 10 = 3 ones.

Question 8.
50 ÷ 10 =
Answer:
50 ÷ 10 = 5 ones
5 ones × 10 = 50 ones = 5 tens
Explanation:
10 times of 5 ones is 50 ones that is 5 tens.
50 ÷ 10 = 5 ones.

Question 9.
10 ÷ 10 =
Answer:
10 ÷ 10 = 1 ones
1 ones × 10 = 10 ones = 1 tens
Explanation:
10 times of 1 ones is 10 ones that is 1 tens.
10 ÷ 10 = 1 ones.

Question 10.
40 ÷ 10 =
Answer:
40 ÷ 10 = 4 ones
4 ones × 10 = 40 ones = 4 tens
Explanation:
10 times of 4 ones is 40 ones that is 4 tens.
40 ÷ 10 = 4 ones.

Question 11.
6 × 10 =
Answer:
6 × 10 = 60
Explanation:
10 times of 6 ones is 60 ones that is 6 tens.

Question 12.
7 × 10 =
Answer:
7 × 10 = 70
Explanation:
10 times of 7 ones is 70 ones that is 7 tens.

Question 13.
8 × 10 =
Answer:
8 × 10 = 80
Explanation:
10 times of 8 ones is 80 ones that is 8 tens.

Question 14.
9 × 10 =
Answer:
9 × 10 = 90
Explanation:
10 times of 9 ones is 90 ones that is 9 tens.

Question 15.
10 × 10 =
Answer:
10 × 10 = 100
Explanation:
10 times of 10 ones is 100 ones that is 10 tens.

Question 16.
80 ÷ 10 =
Answer:
80 ÷ 10 = 8 ones
8 ones × 10 = 80 ones = 8 tens
Explanation:
10 times of 8 ones is 80 ones that is 8 tens.
80 ÷ 10 = 8 ones.

Question 17.
70 ÷ 10 =
Answer:
70 ÷ 10 = 7 ones
7 ones × 10 = 70 ones = 7 tens
Explanation:
10 times of 7 ones is 70 ones that is 7 tens.
70 ÷ 10 = 7 ones.

Question 18.
90 ÷ 10 =
Answer:
90 ÷ 10 = 9 ones
9 ones × 10 = 90 ones = 9 tens
Explanation:
10 times of 9 ones is 90 ones that is 9 tens.
90 ÷ 10 = 9 ones.

Question 19.
60 ÷ 10 =
Answer:
60 ÷ 10 = 6 ones
6 ones × 10 = 60 ones = 6 tens
Explanation:
10 times of 6 ones is 60 ones that is 6 tens.
60 ÷ 10 = 6 ones.

Question 20.
100 ÷ 10 =
Answer:
100 ÷ 10 = 10 ones
10 ones × 10 = 100 ones = 10 tens
Explanation:
10 times of 10 ones is 100 ones that is 10 tens.
100 ÷ 10 = 10 ones = 1 tens.

Question 21.
__ × 10 = 50
Answer:
5 × 10 = 50
Explanation:
10 times of 5 ones is 50 ones that is 5 tens.

Question 22.
__ × 10 = 10
Answer:
1 × 10 = 10
Explanation:
10 times of 1 ones is 10 ones that is 1 tens.

Question 23.
__ × 10 = 100
Answer:
10× 10 = 100
Explanation:
10 times of 10 ones is 100 ones that is 10 tens.

Question 24.
__ × 10 = 20
Answer:
2 × 10 = 20
Explanation:
10 times of 2 ones is 20 ones that is 2 tens.

Question 25.
__ × 10 = 30
Answer:
3 × 10 = 30
Explanation:
10 times of 3 ones is 30 ones that is 3 tens.

Question 26.
100 ÷ 10 =
Answer:
100 ÷ 10 = 10
10 ones × 10 = 100 ones = 10 tens
Explanation:
10 times of 10 ones is 100 ones that is 10 tens.
100 ÷ 10 = 10 ones = 1 tens.

Question 27.
50 ÷ 10 =
Answer:
50 ÷ 10 = 5
5 ones × 10 = 50 ones = 5 tens
Explanation:
10 times of 5 ones is 50 ones that is 5 tens.
50 ÷ 10 = 5 ones.

Question 28.
10 ÷ 10 =
Answer:
10 ÷ 10 = 1
1 ones × 10 = 10 ones = 1 tens.
Explanation:
10 times of 1 ones is 10 ones that is 1 tens.
10 ÷ 10 = 1 ones.

Question 29.
20 ÷ 10 =
Answer:
20 ÷ 10 = 2 ones
2 ones × 10 = 20 ones = 2 tens
Explanation:
10 times of 2 ones is 20 ones that is 2 tens.
20 ÷ 10 = 2 ones.

Question 30.
30 ÷ 10 =
Answer:
30 ÷ 10 = 3 ones
3 ones × 10 = 30 ones = 3 tens
Explanation:
10 times of 3 ones is 30 ones that is 3 tens.
30 ÷ 10 = 3 ones.

Question 31.
__ × 10 = 60
Answer:
6 × 10 = 60
60 ÷ 10 = 6 ones.
Explanation:
10 times of 6 ones is 60 ones that is 6 tens.

Question 32.
__ × 10 = 70
Answer:
7 × 10 = 70
70 ÷ 10 = 7 ones.
Explanation:
10 times of 7 ones is 70 ones that is 7 tens.

Question 33.
__ × 10 = 90
Answer:
9 × 10 = 90
90 ÷ 10 = 9 ones.
Explanation:
10 times of 9 ones is 90 ones that is 9 tens.

Question 34.
__ × 10 = 80
Answer:
8
× 10 = 80
80 ÷ 10 = 8 ones.
Explanation:
10 times of 8 ones is 80 ones that is 8 tens.

Question 35.
70 ÷ 10 =
Answer:
70 ÷ 10 = 7
7 ones × 10 = 70 ones = 7 tens.
Explanation:
10 times of 7 ones is 70 ones that is 7 tens.
70 ÷ 10 = 7 ones.

Question 36.
90 ÷ 10 =
Answer:
90 ÷ 10 = 9
9 ones × 10 = 90 ones = 9 tens.
Explanation:
10 times of 9 ones is 90 ones that is 9 tens.
90 ÷ 10 = 9 ones.

Question 37.
60 ÷ 10 =
Answer:
60 ÷ 10 = 6
6 ones × 10 = 60 ones = 6 tens.
Explanation:
10 times of 6 ones is 60 ones that is 6 tens.
60 ÷ 10 = 6 ones.

Question 38.
80 ÷ 10 =
Answer:
80 ÷ 10 = 8
8 ones × 10 = 80 ones = 8 tens.
Explanation:
10 times of 8 ones is 80 ones that is 8 tens.
80 ÷ 10 = 8 ones.

Question 39.
11 × 10 =
Answer:
11 × 10 = 110
Explanation:
10 times of 11 ones is 110 ones that is 11 tens.

Question 40.
110 ÷ 10 =
Answer:
110 ÷ 10 = 11
11 ones × 10 = 110 ones = 11 tens.
Explanation:
10 times of 11 ones is 110 ones that is 11 tens.
110 ÷ 10 = 11 ones.

Question 41.
30 ÷ 10 =
Answer:
30 ÷ 10 = 3
3 ones × 10 = 30 ones.
Explanation:
10 times of 3 ones is 30 ones that is 3 tens.
130 ÷ 10 = 13 ones.

Question 42.
120 ÷ 10 =
Answer:
120 ÷ 10 = 12
10 ones × 10 = 120 ones = 12 tens.
Explanation:
10 times of 12 ones is 120 ones that is 12 tens.
120 ÷ 10 = 12 ones.

Question 43.
14 × 10 =
Answer:
14 × 10 = 140
Explanation:
10 times of 14 ones is 140 ones that is 14 tens.

Question 44.
140 ÷ 10 =
Answer:
140 ÷ 10 = 14
14 ones × 10 = 140 ones = 14 tens.
Explanation:
10 times of 14 ones is 140 ones that is 14 tens.
140 ÷ 10 = 14 ones.

B
Multiply and Divide by 10
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (3)
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (4)

Question 1.
1 × 10 =
Answer:
1 ones × 10 = 10 ones = 1 tens.
Explanation:
10 times of 1 ones is 10 ones that is 1 tens.

Question 2.
2 × 10 =
Answer:
2 × 10 = 20 ones = 2 tens.
Explanation:
10 times of 2 ones is 20 ones that is 2 tens.

Question 3.
3 × 10 =
Answer:
3 × 10 = 30
Explanation:
10 times of 3 ones is 30 ones that is 3 tens.

Question 4.
4 × 10 =
Answer:
4 ones × 10 = 40 ones = 4 tens.
Explanation:
10 times of 4 ones is 40 ones that is 4 tens.

Question 5.
5 × 10 =
Answer:
5 ones × 10 = 50 ones = 5 tens
Explanation:
10 times of 5 ones is 50 ones that is 5 tens.

Question 6.
30 ÷ 10 =
Answer:
30 ÷ 10 = 3 ones
3 ones × 10 = 30 ones = 3 tens.
Explanation:
10 times of 3 ones is 30 ones that is 3 tens.
30 ÷ 10 = 3.

Question 7.
20 ÷ 10 =
Answer:
20 ÷ 10 = 2 ones.
2 ones × 10 = 20 ones = 2 tens.
Explanation:
10 times of 2 ones is 20 ones that is 2 tens.
20 ÷ 10 = 2 ones.

Question 8.
40 ÷ 10 =
Answer:
40 ÷ 10 = 4 ones
4 ones × 10 = 40 ones = 4 tens.
Explanation:
10 times of 4 ones is 40 ones that is 4 tens.
40 ÷ 10 = 4 ones.

Question 9.
10 ÷ 10 =
Answer:
10 ÷ 10 = 1 ones.
1 ones × 10 = 10 ones = 1 tens.
Explanation:
10 times of 1 ones is 10 ones that is 1 tens.
10 ÷ 10 = 1 ones.

Question 10.
50 ÷ 10 =
Answer:
50 ÷ 10 = 5 ones .
5 ones × 10 = 50 ones = 5 tens.
Explanation:
10 times of 5 ones is 50 ones that is 5 tens.
50 ÷ 10 = 5 ones.

Question 11.
10 × 10 =
Answer:
10 × 10 = 100 ones = 10 tens.
Explanation:
10 times of 10 ones is 100 ones that is 10 tens.

Question 12.
6 × 10 =
Answer:
6 ones × 10 = 60 ones = 6 tens
Explanation:
10 times of 6 ones is 60 ones that is 6 tens.

Question 13.
7 × 10 =
Answer:
7 × 10 = 70 ones = 7 tens
Explanation:
10 times of 7 ones is 70 ones that is 7 tens.

Question 14.
8 × 10 =
Answer:
8 ones × 10 = 80 ones = 8 tens.
Explanation:
10 times of 8 ones is 80 ones that is 8 tens.

Question 15.
9 × 10 =
Answer:
9 × 10 = 90
Explanation:
10 times of 9 ones is 90 ones that is 9 tens.

Question 16.
70 ÷ 10 =
Answer:
70 ÷ 10 = 7 ones.
7 ones × 10 = 70 ones = 7 tens.
Explanation:
10 times of 7 ones is 70 ones that is 7 tens.
70 ÷ 10 = 7.

Question 17.
60 ÷ 10 =
Answer:
60 ÷ 10 = 6 ones.
6 ones × 10 = 60 ones = 6 tens.
Explanation:
10 times of 6 ones is 60 ones that is 6 tens.
60 ÷ 10 = 6 ones.

Question 18.
80 ÷ 10 =
Answer:
80 ÷ 10 = 8 ones.
8 ones × 10 = 80 ones = 8 tens.
Explanation:
10 times of 8 ones is 80 ones that is 8 tens.
80 ÷ 10 = 8 ones.

Question 19.
100 ÷ 10 =
Answer:
100 ÷ 10 = 10 ones = 1 tens
10 ones × 10 = 100 ones = 10 tens.
Explanation:
10 times of 10 ones is 100 ones that is 10 tens.
100 ÷ 10 = 10 ones = 1 tens.

Question 20.
90 ÷ 10 =
Answer:
90 ÷ 10 = 9 ones.
9 ones × 10 = 90 ones = 9 tens.
Explanation:
10 times of 9 ones is 90 ones that is 9 tens.
90 ÷ 10 = 9 ones.

Question 21.
__ × 10 = 10
Answer:
1 × 10 = 10
10 ÷ 10 = 1 ones.
Explanation:
10 times of 1 ones is 10 ones that is 1 tens.

Question 22.
__ × 10 = 50
Answer:
5 × 10 = 50
50 ÷ 10 = 5 ones.
Explanation:
10 times of 5 ones is 50 ones that is 5 tens.

Question 23.
__ × 10 = 20
Answer:
2 × 10 = 20
20 ÷ 10 = 2 ones.
Explanation:
10 times of 2 ones is 20 ones that is 2 tens.

Question 24.
__ × 10 = 100
Answer:
Answer:
10 × 10 = 100
100 ÷ 10 = 10 ones = 1 ten.
Explanation:
10 times of 10 ones is 100 ones that is 10 tens.

Question 25.
__ × 10 = 30
Answer:
3 × 10 = 30
30 ÷ 10 = 3 ones.
Explanation:
10 times of 3 ones is 30 ones that is 3 tens.

Question 26.
20 ÷ 10 =
Answer:
20 ÷ 10 = 2 ones.
2 ones × 10 = 20 ones = 2 tens.
Explanation:
10 times of 2 ones is 20 ones that is 2 tens.
20 ÷ 10 = 2 ones.

Question 27.
10 ÷ 10 =
Answer:
10 ÷ 10 = 1 ones
1 ones × 10 = 10 ones = 1 tens.
Explanation:
10 times of 1 ones is 10 ones that is 1 tens.
10 ÷ 10 = 1 ones.

Question 28.
100 ÷ 10 =
Answer:
100 ÷ 10 = 10 ones
10 ones × 10 = 100 ones = 10 tens.
Explanation:
10 times of 10 ones is 100 ones that is 10 tens.
100 ÷ 10 = 10 ones = 1 ten.

Question 29.
50 ÷ 10 =
Answer:
50 ÷ 10 = 5 ones.
5 ones × 10 = 50 ones = 5 tens.
Explanation:
10 times of 5 ones is 50 ones that is 5 tens.
50 ÷ 10 = 5.

Question 30.
30 ÷ 10 =
Answer:
Answer:
30 ÷ 10 = 3
3 ones × 10 = 30 ones = 3 tens.
Explanation:
10 times of 3 ones is 30 ones that is 3 tens.
30 ÷ 10 = 3.

Question 31.
__ × 10 = 30
Answer:
Answer:
3 × 10 = 30
30 ÷ 10 = 3 ones.
Explanation:
10 times of 3 ones is 30 ones that is 3 tens.

Question 32.
__ × 10 = 40
Answer:
Answer:
4 × 10 = 40
40 ÷ 10 = 4 ones.
Explanation:
10 times of 4 ones is 40 ones that is 4 tens.

Question 33.
__ × 10 = 90
Answer:
Answer:
9 × 10 = 90
90 ÷ 10 = 9 ones.
Explanation:
10 times of 9 ones is 90 ones that is 9 tens.

Question 34.
__ × 10 = 70
Answer:
Answer:
7 × 10 = 70
70 ÷ 10 = 7 ones.
Explanation:
10 times of 7 ones is 70 ones that is 7 tens.

Question 35.
80 ÷ 10 =
Answer:
Answer:
80 ÷ 10 = 8
8 ones × 10 = 80 ones = 8 tens.
Explanation:
10 times of 8 ones is 80 ones that is 8 tens.
80 ÷ 10 = 8 ones.

Question 36.
90 ÷ 10 =
Answer:
Answer:
90 ÷ 10 = 9 ones.
9 ones × 10 = 90 ones = 9 tens.
Explanation:
10 times of 90 ones is 90 ones that is 9 tens.
90 ÷ 10 = 9 ones.

Question 37.
60 ÷ 10 =
Answer:
Answer:
60 ÷ 10 = 6 ones.
6 ones × 10 = 60 ones = 6 tens.
Explanation:
10 times of 6 ones is 60 ones that is 6 tens.
60 ÷ 10 = 6.

Question 38.
70 ÷ 10 =
Answer:
Answer:
70 ÷ 10 = 7
7 ones × 10 = 70 ones = 7 tens.
Explanation:
10 times of 7 ones is 70 ones that is 7 tens.
70 ÷ 10 = 7.

Question 39.
11 × 10 =
Answer:
11 × 10 = 110
Explanation:
10 times of 11 ones is 110 ones that is 11 tens.

Question 40.
110 ÷ 10 =
Answer:
Answer:
110 ÷ 10 = 11
11 ones × 10 = 110 ones = 11 tens.
Explanation:
10 times of 11 ones is 110 ones that is 11 tens.
110 ÷ 10 = 11.

Question 41.
12 × 10 =
Answer:
12 × 10 = 120
Explanation:
10 times of 12 ones is 120 ones that is 12 tens.

Question 42.
120 ÷ 10 =
Answer:
Answer:
120 ÷ 10 = 12
12 ones × 10 = 120 ones = 12 tens.
Explanation:
10 times of 12 ones is 120 ones that is 12 tens.
120 ÷ 10 = 12.

Question 43.
13 × 10 =
Answer:
13 × 10 = 130
Explanation:
10 times of 13 ones is 130 ones that is 13 tens.

Question 44.
130 ÷ 10 =
Answer:
Answer:
130 ÷ 10 = 13
13 ones × 10 = 130 ones = 13 tens.
Explanation:
10 times of 13 ones is 130 ones that is 13 tens.
130 ÷ 10 = 13.

Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Problem Set Answer Key

Question 1.
Label the place value charts. Fill in the blanks to make the following equations true. Draw disks in the place value chart to show how you got your answer, using arrows to show any bundling.
a. 10 × 3 ones = ________ ones = __________
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (5)
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (6)
b. 10 × 2 tens =_________ tens = _________
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (7)
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (8)
c. 4 hundreds × 10 = _________ hundreds = _________
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (9)
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (10)

Question 2.
Complete the following statements using your knowledge of place value:
a. 10 times as many as 1 ten is ________tens.
Answer:
10 times as many as 1 ten is 10 tens.
b. 10 times as many as _________ tens is 30 tens or ________ hundreds.
Answer:
10 times as many as 3 tens is 30 tens or 3 hundreds.
c. _____________________________ as 9 hundreds is 9 thousands.
Answer:
10 times as 9 hundreds is 9 thousands
d. _________ thousands is the same as 20 hundreds.
Answer:
2 thousands is the same as 20 hundreds.
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (11)
Use pictures, numbers, or words to explain how you got your answer for Part (d).

Question 3.
Matthew has 30 stamps in his collection. Matthew’s father has 10 times as many stamps as Matthew. How many stamps does Matthew’s father have? Use numbers or words to explain how you got your answer.
Answer:
Number of stamps in Matthew collection are = 30
30 ones = 3 tens
Matthew’s father have 10 times as many as Matthew = 30 × 10 = 300 ones or 30 tens. or 3 hundred stamps.

Question 4.
Jane saved $800. Her sister has 10 times as much money. How much money does Jane’s sister have? Use numbers or words to explain how you got your answer.
Answer:
Money saved by Jane = $800
Her sister has 10 times as much money as Jane = 800 × 10
800 × 10 = $8000
Jane’s sister have $8000.

Question 5.
Fill in the blanks to make the statements true.
a. 2 times as much as 4 is _______.
Answer: 2 times as much as 4 is 8.
b. 10 times as much as 4 is _______.
Answer: 10 times as much as 4 is 40.
c. 500 is 10 times as much as _______.
Answer: 500 is 10 times as much as 50.
d. 6,000 is ________________________________ as 600.
Answer: 6,000 is 10 timesas 600.

Question 6.
Sarah is 9 years old. Sarah’s grandfather is 90 years old. Sarah’s grandfather is how many times as old as Sarah?

Sarah’s grandfather is _______ times as old as Sarah.
Answer:
Sarah age is = 9 years old.
Sarah’s grandfather age is = 90 years old.
90 ÷ 9 = 10.
9 × 10 = 90.
Sarah’s grandfather is 10 times as old as Sarah.

Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Exit Ticket Answer Key

Use the disks in the place value chart below to complete the following problems:
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (12)

Question 1.
Label the place value chart.
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (13)

Question 2.
Tell about the movement of the disks in the place value chart by filling in the blanks to make the following equation match the drawing in the place value chart:
_____________ × 10 = ___________________ = ________________
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (14)

Question 3.
Write a statement about this place value chart using the words 10 times as many.
Answer:
10 times as many as 4 hundred is 40 hundred (4000) = 4 thousands

Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Homework Answer Key

Question 1.
Label the place value charts. Fill in the blanks to make the following equations true. Draw disks in the place value chart to show how you got your answer, using arrows to show any regrouping.
a. 10 × 4 ones = ________ ones = __________
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (15)
Answer:

Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (16)
b. 10 × 2 tens =_________ tens = _________
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (17)
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (18)
c. 5 hundreds × 10 = _________ hundreds = _________
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (19)
Answer:
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (20)

Question 2.
Complete the following statements using your knowledge of place value:
a. 10 times as many as 1 hundred is ______ hundreds or ________ thousand.
Answer: 10 times as many as 1 hundred is 10 hundreds or 1thousand.
b. 10 times as many as _________ hundreds is 60 hundreds or ________ thousands.
Answer: 10 times as many as 6 hundreds is 60 hundreds or 6thousands.
c. _____________________________ as 8 hundreds is 8 thousands.
Answer: 10 times as many as 8 hundreds is 8 thousands.
d. _________ hundreds is the same as 4 thousands.
Answer: 40hundreds is the same as 4 thousands.
Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (21)

Use pictures, numbers, or words to explain how you got your answer for Part (d).

Question 3.
Katrina has 60 GB of storage on her tablet. Katrina’s father has 10 times as much storage on his computer. How much storage does Katrina’s father have? Use numbers or words to explain how you got your answer.
Answer:
Total storage Katrina tablet has = 60 GB
Katrina’s fathers computer storage has 10 times as much = 65 GB × 10
65 × 10 = 650 ones = 65 tens.

Question 4.
Katrina saved $200 to purchase her tablet. Her father spent 10 times as much money to buy his new computer. How much did her father’s computer cost? Use numbers or words to explain how you got your answer.
Answer:
Money Katrina saved on purchasing her tablet = $200.
Money saved by her father on buying new computer is =10 times as much as Katrina
$200 × 10 = $2000.
2 hundreds × 10 =20 hundreds = 2 thousands.

Question 5.
Fill in the blanks to make the statements true.
a. 4 times as much as 3 is _______.
Answer: 4 times as much as 3 is 12.
b. 10 times as much as 9 is _______.
Answer: 10 times as much as 9 is 90.
c. 700 is 10 times as much as _______.
Answer: 700 is 10 times as much as 70.
d. 8,000 is ________________________________ as 800.
Answer: 8,000 is 10 times as muchas 800.

Question 6.
Tomas’s grandfather is 100 years old. Tomas’s grandfather is 10 times as old as Tomas. How old is Tomas?
Answer:
Tomas’s grandfather is = 100 years old
Tomas’s grandfather is = 10 times old as Tomas
Tomas age = 100 ÷ 10 = 10 years old.
Thomas is 10 years old

Eureka Math Grade 4 Module 1 Answer Key

Eureka Math Grade 4 Module 1 Lesson 1 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 5995

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.